Tirsdag den 2. maj kl 19-21
Hønning Mose og Hønning Plantage

I anledning af foråret og EU's LIFE-ordning fylder 25 år, inviteres alle til en aften med spændende fortællinger om det rige forårs-fugleliv, hvordan skoven udvikler sig og det spændende LIFE-projekt til bevarelse af Hønning Mose.

Tønder Kommune inviterer til en hyggelig aftentur i Hønning plantage og Hønning mose. På turen kan man ud over naturoplevelsen høre gode historier om dyr, fugle og planter i området fortalt af naturvejleder Hans Tonnesen og biolog Aksel Voigt. Projektleder Ole Ottosen vil desuden orientere om EU LIFE-projektet for restaurering af Hønning Mose.

Arrangementet starter ved Stævnepladsen i Hønning plantage (nord for Rømøvej mellem Toftlund og Skærbæk, 2 km vest for Arrild-krydset).

Alle er velkomne og Tønder Kommune byder efter den cirka 3 km lange vandretur på kaffe og kage.

Tirsdag den 9. maj kl 19-21
Draved Mose / Kongens Mose og Draved Skov

I anledning af foråret og EU's LIFE-ordning fylder 25 år, inviteres alle til en aften med spændende fortællinger om det rige forårs-fugleliv, hvordan skoven udvikler sig og de spændende LIFE-projekter for sikring af Draved Mose / Kongens Mose.

Tønder Kommune inviterer til en hyggelig aftentur i Draved Skov og Draved Mose/Kongens Mose. På turen kan man ud over naturoplevelsen høre gode historier om dyr, fugle og planter i området fortalt af Poul Erik Lange og Christian Brix Søndergaard fra Naturstyrelsen og af naturvejleder Hans Tonnesen. Projektleder Ole Ottosen vil desuden orientere om EU LIFE-projektet for restaurering af Hønning Mose.

Arrangementet starter ved den store parkeringsplads i Draved Skov ved Dravedvej 5 km syd for Løgumkloster. På turen kommer vi rundt i den spændende gamle skov med en afstikker til fugletårnet, hvor der er en fantastisk udsigt over Draved Mose / Kongens Mose.

Alle er velkomne og Tønder Kommune byder efter den cirka 3 km lange vandretur på kaffe og kage.

18-20. maj 2017
Naturårsmøde i Hirtshals

Life Raised Bogs in Denmark vil sammen med andre danske Life-projekter have en stand på Naturårsmødet i Hirtshals den 18-20. maj. Standen vil være bemandet med folk fra forskellige Life-projekter. Her kan man høre om Life-ordningen og de enkelte Life-projekter.

Der vil være følgende events på stande:

Fredag 10-11 kødædende planter (Allan Eskesen og Marianne Lindhardt)

Fredag 16-17 Naturpleje win-win for lokalsamfund og naturen (Tina Charlotte Moustgaard Pedersen)

Lørdag 12-13 fra haletudse til voksen frø (Lars Christian Adrados)

Arrangør: Marianne Skaarup Lindhardt
mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 7257 7204

Onsdag 24. maj kl. 18:30 - 21:00
Tuemose

Kom med på en tur ind til den spændende højmosen mellem Læsten og Fussingø. En perle af kulturhistorie og natur. Hør om hvad mosen har betydet i fortiden og om den natur, der har udviklet sig. Hør om historiske fund, tørvegravningen, tørvemosser, urørt skov, kødædende planter og mulighed for genopretning af en del af mosen.
Turen arrangeres i lighed med andre offentlige turer til højmoser i Danmark, hvor man benytter lejligheden til at markere 25 års jubilæum for EU's LIFE program.
Randers Kommune og Naturstyrelsen Kronjylland inviterer på kaffe og kage efter turen.

Mødested: P-plads ved Vasepladsen, nærmeste postadresse er Vasevej 10, 8920 Randers NV. Herfra går vi langs skoven og engene til mosen.
Medbring: Gode støvler, helst gummistøvler, da det kan blive vådt hvis du vil med udenfor stien.
Turledere: Jytte Nielsen, Purhus lokalhistorisk Arkiv, Aksel Jørgensen og Biolog Pia Boisen Hansen (tlf.: 25 44 16 99).
Arrangør: Purhus Lokalhistorisk Arkiv, Naturstyrelsen Kronjylland og Randers Kommune, Miljø & Teknik.

Søndag 11. juni kl. 14-16
Langkær, Velling Skov

Bioblitz på højmosen.

Højmose er en helt speciel naturtype, med et særligt plante- og dyreliv. Kom og gå en tur i Langkær i Velling Skov. Undervejs står der eksperter klar til at fortælle om de helt særlige dyr og planter og måske skal vi prøve at tælle hvor mange arter vi finder på højmosen. Vi fortæller også om hvad vi gør for at restaurere og bevare Langkær og de andre højmoser i Danmark.

Mødested: Parkering ved Vellingvej 31, Bryrup. Ved tomten af ”Igelsøhus” lige nedenfor bakken i Skoven. Gå herfra ca. 500 m ind i skoven langs dyrehegnet.
Restaureringen er en del af et LIFE projekt om genskabelse at højmoser i Danmark. www.raisedbogsindenmark.dk

Turleder: Anne Gro Thomsen
Arrangør: Naturstyrelsen Søhøjlandet

Søndag 13. august kl 14-16
Langkær, Velling Skov

Hjælp os med landskabspleje - mosen vokser til i birk.

Langkær er en gammel smuk højmose i Velling skov. Den indeholder et spændende og sjældent plantesamfund, men området vokser til. Nu lukker vi grøfter og sætter dyr på, men det er spørgsmålet om det er nok, så kom og hjælp os med at skære uønsket trævækst ned – mosen er stor så vi har brug for alle mand både store og små.

Komme du og hjælper sørger vi for forplejningen og fortæller lidt om det højmoseprojekt som Langkær er en del af.

Restaureringen er en del af et LIFE projekt om genskabelse at højmoser i Danmark. www.raisedbogsindenmark.dk

Mødested: Vellingvej 31, Bryrup. Ved tomten af ”Igelsøhus” lige nedenfor bakken i Skoven.

Turleder: Anne Gro Thomsen og Jan Kjærgaard
Arrangør: Naturstyrelsen Søhøjlandet